Miercuri 24 Aprilie

Peste 1600 de chirurgi din tara si strainatate se intalnesc la Cluj de luni

Societatea Romana de Chirurgie, impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" si Fundatia "Iuliu Hatieganu", organizeaza a 25-a editie a Congresului National de Chirurgie, in perioada 3-6 mai.

Peste 1.600 de chirurgi romani si 40 de specialisti din strainatate se vor reuni la Cluj, pentru a dezbate teme actuale din chirurgia generala, cu accent pe patologii specifice din aria acestei specialitati.

Printre participantii din acest an se numara chirurgi din 13 tari europene, recunoscuti ca experti in domenii specializate ale chirurgiei. Ei vor sustine, alaturi de chirurgii romani, conferinte pe subiecte specifice din aria de interes a congresului.

"Am tinut ca la aceasta manifestare stiintifica de tinuta asistentii medicali care isi desfasoara activitatea in chirurgie si studentii sa aiba sesiuni speciale. Dezbaterile profesionale in sesiunile dedicate asistentilor medicali sunt importante, deoarece impartasirea experientei diferitelor colective duce la dezvoltarea de bune practici in serviciile chirurgicale, intareste ideea de echipa si ajuta la cresterea nivelului profesional. La rândul ei, sesiunea studentilor ne ofera garantii pentru asigurarea viitorului acestei profesii", a declarat presedintele congresului, profesorul Constantin Ciuce, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, conform i-medic.ro .

In aceeasi perioada vor avea loc cursuri pe teme de specialitate si o expozitie medicala. Lucrarile congresului vor avea loc la Centrul de Conferinte Napoca.


Comentarii Facebook