Miercuri 24 Aprilie

Conductor de tren cercetat de polițiștii clujeni. Falsifica bilete și le vindea călătorilor



Un conductor de tren este cercetat de polițiștii clujeni, acesta fiind acuzat de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Acesta ar fi falsificat mai multe binele de călătorie C.F.R., în valoare de 5.400 lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Conform polițiștilor, în perioada iulie-octombrie 2014, bărbatul ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta ar fi modificat 30 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 5.400 de lei.

Bărbatul este cercetat de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook