Conducerea UBB cere retrocedarea cladirii Muzeului de Istorie a Transilvaniei din razbunare

Conducerea UBB din Cluj cere retrocedarea cladirii in care functioneaza Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca dupa ce, la finele anului trecut, universitatea a fost exclusa din birourile pe care le ocupa in cladire.

"La cererea directorului muzeului de a pleca ne-am cerut dreptul de a reveni asupra administrarii acestei facultati, care a fost intabulata in mod fraudulos in 1992. Cladirea a fost in administrarea UBB, iar o parte a cladirii, cea dinspre Institutul Politehnic si un etaj, a fost construita de UBB in perioada interbelica, in perioada 1936 - 1937. Noi am atacat intabularea frauduloasa si asteptam sa se rezolve aceasta problema", a declarat prorectorul UBB, profesorul Nicolae Bocsan.

UBB a avut in cladirea Muzeului de Istorie a Transilvaniei 3 birouri si o sala de curs, din care reprezentantii universitatii sustin ca au fost dati afara la finele anului trecut.

"Daca nu ne excludeau de acolo nu ceream cladirea inapoi. Ne-au solicitat in repetate randuri sa plecam, ultima data la finele anului trecut pe motiv ca trebuie sa faca lucrari de restaurare. Noi nu ne opunem restaurarii, dar nici nu putem fi dati afara pe usa din spate", a mai spus profesorul Bocsan.

Reprezentantii UBB Cluj sustin ca imobilul in care functioneaza Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj este trecut in cartea funciara pe numele universitatii.

Procesul intentat de UBB pentru retrocedarea cladirii va fi  la Judecatoria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook