Miercuri 24 Aprilie

Conducerea Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei

Decizia de suspendare a conducerii Maternitatii a fost luata de Primaria Capitalei. In functia de director interimar a fost numita Victoria Nicolau, medic anestezist.

 

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a anuntat ca decizia a fost luata printr-un ordin al primarului general Sorin Oprescu, informeaza realitatea.net. "Juristii nostri lucreaza alaturi de juristii Ministerului Sanatatii pe ordonanta prin care stabilim cine are dreptul sa suspende sau sa demita conducerea spitalelor", a spus Victor Iovici.

 

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, i-a cerut primarului general sa demita conducerii unitatii, dar reprezentantii Primariei au spus ca nu pot face acest lucru, deoarece de management contractul este incheiat intre Ministerul si echipa de la spital.

 

"Contractele de manageriat sunt semnate cu cei de la MS, iar acum juristii nostri lucreaza sa vedem cine are dreptul sa ii demita sau sa ii suspende pe cei din conducere. Toata conducerea Maternitatii Giulesti este suspendata.Toti cei care au gresit, vor raspunde", a spus Iovici, citat de realitatea.net.

 

La Maternitatea Giulesti, un incendiu a afectat sectia de Neonatologie. Patru bebelusi au murit, iar alti sapte sunt in stare critica.

Comentarii Facebook