Condamnări pe BANDĂ RULANTĂ în dosarul MITEI luate de soția senatorului Alexandru Cordos

 

Douăzeci de clujeni au fost condamnați cu suspendare în dosarul în care Mihaiela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, este judecată pentru laure de mită.

 

Mihaiela Cordoș a fost arestată pentru luare de mită, în aprilie 2015, și este acuzată că a luat bani pentru angaja diverse persoane la Spitalul Clinic Județean Cluj, unde lucra la Serviciul de Resurse Umane.

 

Tribunalul Cluj a condamnat în 31 iulie 20 de oameni, la diferite pedepse, cea mai des întâlnită fiind de doi ani de închisoare cu suspendare și confiscarea sumei. 

 

Aceștia au fost obligați să plătească și 500 de lei cheltuieli judiciare, iar asistentele medicale condamnate au fost obligată să lucreze 60 de zile, gratuit, la Asociaţia Filantropică Medical Creştină din Cluj Napoca.

 

Unul dintre cei condamnați este fostul autopsier Gheorghe Salanță, care a plătit 10.000 de lei pentru a-i fi angajat fiul, Sorin, tot ca autopsier la Spitalul Județean Cluj. Mihaela Cordoș a rezolvat ca lucrarea lui Salanță să primească nota 6,21, dar la recorectarea făcută, în urma unei suspiciuni de fraudă, Sorin Salanță a primit nota 2,62. ”Mihaela Cordoș mi-a spus că mă va ajuta contracost. Declar că, în total, i-am dat suma de 10.000 de lei, în patru tranșe”, a declarat fostul autopsier.

 

O femeie care se visa asistentă a plătit 1.000 de euro. Gabriela Barz a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare: ”Am întrebat-o pe Mihaela Cordoș dacă va fi concurs pentru locuri de asistente ... iar aceasta mi-a spus că dacă îi dau suma de 1.000 de euro s-ar putea rezolva un loc de muncă și pentru mine”, a declarat Simona Barz la DNA.

 

Gabriela Barz: Eu cred că asta la care i-am dat banii, cred că-i o mare mincinoasă ...

Mari: De ce?

Barz: Dar mie să-mi deie banii înapoi, că pe mine ... m-am săturat amu, deja, de atâta minciună ... Crezi că numai de la mine o luat 1.000 de euro?

 

„Să mergem împreună după bani”

 

Alte două femei care au plătit 800 de euro, (Emilia Suciu) și 10.000 de lei plus încă 10.000 de lei după angajare (Maria Chiș) discutau pe interceptări despre situația lor.

 

Suciu Emilia: Da tu, zi.

Lola – Maria Chiș: M-am întâlnit cu cineva astăzi.

Suciu: Da?

Lola: Și mi-o zis că o alta, o zis să nu afle ... să nu știe nimeni că de la mine, zice, de doi ani așteaptă și nimic ... și cu 1.500 dați ... eu nu mai, deci asta-i ultima, deci jur.

Suciu: Da, așa. Da, și la mine.

Lola: Mă jur, nu. Dar fi atent ... fi atent să nu meri singură, că amîndouă merem odată.

Suciu: Medem amândouă împreună?

Lola: Fii atentă, să numeri singură că-mi trebuie și mie banii, și ție.

 

Vezi lista condamnaților:

 

BĂRGĂOANU NONA ŞTEFANAInculpat

UNGUREANU MARIANAInculpat

DUMA MARIA PERSIDAInculpat

ŞUT IOANA ROXANAInculpat

DĂNCILĂ DORINAInculpat

LUPEA MARIANAInculpat

VIMAN VASILEInculpat

SUCIU EMILIA MARIANAInculpat

RUSU COSMINA LOREDANAInculpat

OLARIU GHEORGHEInculpat

BIDIAN IRINAInculpat

SALANŢĂ GHEORGHEInculpat

CHIŞ MARIAInculpat

SZEKELY ILINCA CODRUŢAInculpat

VLAS ADRIANA ATENAInculpat

KERESI RALUCA LAVINIAInculpat

MOLDOVAN IOANA FELICIAInculpat

ROMAN DACIANA MARIAInculpat

DOLEANU VERONICAInculpat

BARZ GABRIELA SIMONAInculpat

 

În acest dosar procesul continuă, fiind judecată toată familia senatorului PSD: Alexandru Cordoș, Mihaiela Cordoș și fiica lor, Andreea Cordoș.

Comentarii Facebook