Condamnări DURE ale judecătorilor. Cutremur în lumea INTERLOPĂ a Clujului - EXCLUSIV

 

Judecătorii clujeni au dat o lovitură dură lumii interlope a Clujului, aplicând două condamnări dure în cazul bătăii de la clubul Alegria, din iulie 2013. 

 

Cei doi interlopi, temuți în Cluj-Napoca, Ionuț Tripon și Rareș Ciprian Marc, au bătut doi tineri în fața clubului Alegria din cartierul Zorilor, iar apoi au dispărut de la domiciliile lor. 

 

Marc și Tripon au mai fost condamnați, în 2012, pentru că au bătut un tânăr în Piața Avram Iancu și au fost condamnați cu suspendare, pentru că și-au recunoscut fapta.

 

Un an mai târziu, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere ale clubului Alegria, bătaia a fost condusă de interlopul Ionuţ Tripon, șeful unei grupări din Mănăștur. 

 

Tripon a bătut atunci trei tineri care ieșeau din club. Unul dintre ei, Alexandru Moldovan, a fost lovit cu piciorul în gură și s-a ales cu maxilarul rupt. Moldovan a primit 45 de zile de îngrijiri medicale în urma acestei altercații.

 

Ionuț Tripon și Rareș Ciprian Marc s-au dus la UPU Cluj, pentru a vedea care este starea rănitului, iar acolo a fost bătut un prieten al victime, fostul boxer de performanță Alin Vlad. Acesta s-a refugiat la Instititul Inimii din Cluj Napoca, dar a fost lovit în fața spitalului, sub ochii pacienților. 

 

După aproape trei ani de la acele incidente, instanța a făcut dreptate. 

 

Instanța l-a condamnat pe Ciprian Rareș Marc, cu antecedente penale, la pedepsele de ”4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală” în dauna părţii civile MOLDOVAN ALEXANDRU DANIEL, la ”3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală” în dauna părţii civile VLAD ALIN, la ”2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si liniştii publice.

 

Instanța a constatat că ”cele trei infracţiuni deduse judecăţii au fost comise in stare de recidiva mare postcondamnatorie fata de condamnarea la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere aplicata prin sentinta penala nr. 1141/13.10.2011 a Judecatoriei Cluj-Napoca, definitiva prin decizia penala nr. 104R/20.01.2012 a Curtii de Apel Cluj”. 

 

Rareș Ciprian Marc mai fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani, prin sentința din 2012, fiind și atunci găsit vinovat de infracțiuni similare. Astfel, pedeapsa aplicată în 1 iunie, de 4 ani de închisoare cu executare a fost cumulată cu cea de doi ani, iar Marc va sta după gratii 6 ani.

 

Ionuț Tripon, recidivist postcondamnatoriu, a fost condamnat la ”4 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală ( in dauna părţii civile M.A.D.), 3 ani şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală (in dauna părţii civile V.A.), la 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si liniştii public”.

 

Instanța a constatat că ”infractiunile deduse judecatii de fata au fost comise in conditiile concursului real de infractiuni, contopeste pedepsele stabilite alegand pedeapsa cea mai grea aceea de 4 ani şi 4 luni închisoare”.

 

Tripon avea și el o condamnare de 2 ani, aplicată tot în 2012, iar acum Curtea de Apel Cluj a decis contopirea celor două pedepse. Astfel, interlopul va sta după gratii 6 ani și 4 luni. 

 

Vezi AICI imagini de la bătaia din 2013.

 

Tripon și Marc au bătut și în 2011 un tânăr în centrul Clujului, fugărindu-l pe stradă. VEZI AICI IMAGINILE prezentate de Știri de Cluj.

Comentarii Facebook