Condamnare cu suspendare in accidentul feroviar, de acum 4 ani, din halta CFR Baciu


Impiegatul de miscare, care a adormit in post si din cauza lui s-au ciocnit doua trenuri acum 4 ani in comuna Baciu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

In luna decembrie 2006, un marfar si un tren personal s-au ciocnit dupa ce Aurel Berchisan, impiegat de miscare, a adormit in post si nu a mai schimbat macazul.

 

Accidentul feroviar s-a produs in jurul orei 1.30, cand trenul personal 3634, care circula de la Huedin la Cluj-Napoca, a intrat in plin intr-un tren de marfa care astepta in halta Baciu semnalul din partea impiegatului pentru a-si putea continua drumul.

In urma impactului, primul vagon al trenului de persoane a deraiat, iar din marfar au fost avariate ultimele vagoane.

Doua persoane, mecanicul Dragomir Bontindean si ajutorul de mecanic Lucian Chita, care se aflau in locomotiva trenului personal au fost dusi la spital, pentru ca au fost raniti in urma accidentului feroviar.

In urma anchetei, impiegatul de miscare, Aurel Berchisan, a fost trimis in judecata, iar acum a fost data si sentinta. Impiegatul a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub acuzatiile de distrugere, semnalizare falsa si neindeplinirea sarcinilor de serviciu.

 

El trebuie sa plateasca si dauine in valoare de 13.000 de lei Regionalei CFR Cluj.

 

Foto: Clujeanul

Comentarii Facebook