Concert in memoria mitropolitului Bartolomeu, duminica 20 martie!


Cvartetul Transilvan va sustine un concert in memoria Mitropolitului Bartolomeu Anania, duminica 20 martie, de la orele 18.00, in sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor.

Concertul "In memoriam MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA  18 martie 1921–18 martie 2011" va fi sustinut de Corala "Pslamodia Transylvanica", dirijata de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj.

Teologul clujean Radu Preda va face evocarea personalitatii complexe a Mitropolitului Bartolomeu, in functie de cele trei mari virtuti ale sale: iubirea de Dumnezeu, iubirea de oameni si iubirea de libertate.

Concertul Cvartetului Transilvan, format din Gabriel Croitoru – vioara I, Nicusor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suarasan – viola si Vasile Jucan – violoncel va include piese ale unor compozitori precum: Wolfgang Amadeus MOZART, Jules MASSENET, Joseph HAYDN, Antonín Leopold DVORAK, dar si selectii din Suitele Romanesti, interpretate cu o originalitate si virutozitate remarcabile. La acest concert, violonistul Gabriel Croitoru va canta pe vioara Guarnieri 1731, care a apartinut compozitorului George Enescu.  

Prin acest moment comemorativ, Fundatia "Mitropolitul Bartolomeu" doreste sa marcheze implinirea, in data de 18 martie 2011, a 90 de ani de la nasterea Arhiepiscopului si Mitropolit BARTOLOMEU, fondatorul Fundatiei.

Intrarea la concert este libera.

Comentarii Facebook