Concert de colinde la Teatrul national din Cluj, pentru copiii dependenti de dializa


Asociatia Studenteasca "AMiCUS" organizeaza luni, 19 decembrie, de la ora 19.00 la Teatrul National din Cluj-Napoca un concert umanitar intitulat "Daruieste Speranta".

Orchestra "AMiCUS" va acompania colindele intepretate de corul format din 140 studenti din toata tara membrii ai  filialelor "AMiCUS" Cluj-Napoca si "AMiCUS" Bucuresti.

"Acest eveniment caritabil s-a nascut din dorinta de a patrunde cu  o raza de lumina in viata copiilor care sufera de insuficienta renala cronica, tratata prin hemodializa si transplant renal. Concertul are ca scop, strangerea de fonduri pentru nevoile acestor suferinzi.

Intrarea la concert se va face pe baza unei donatii minime de 10 de lei, sumele stranse cu acest prilej vor sustine eforturile  Asociatei pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta de ingrijire a copiilor cu suferinte cronice", a declarat Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei Claudia Safta.

In dimineata zilei de 19 decembrie, la Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca, o parte din membrii corului "AMiCUS" alaturi de alti colegi din asociatiile studentesti partenere, vor dona sange pentru copiii care sufera de diferite forme de cancer si sunt ingrijiti de sectiile de oncopediatrie din cadrul Institului Oncologic si Clinicii Pediatrie II.

Din bonurile primite onorific in urma actului donarii, se vor cumpara cadouri care vor fi distribuite copiilor, marti, 20 decembrie,  atunci cand corul AMiCUS va inunda saloanele cu Vestea Buna a Nasterii Domnului.

"Invit cat mai multi clujeni sa participe la acest concert si la campania de donare de sange 'Salveaza o viata', care debuteaza in ziua concertului si se extinde pana la sfarsitul lunii februarie. Un simplu gest de solidaritate poate salva o viata, si bucurandu-te alaturi  de noi de  un colind poti intinde o mana unui copil a carui viata depinde de un aparat", a declarat si Marius Marincean, presedinte AMiCUS Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook