Comunitatea musulmană din Cluj a stat la discuții cu ministrul Cultelor FOTO


Ministrul Cultelor, Victor Opaschi, a fost prezent, sâmbătă la Cluj pentru a discuta și a cunoaște comunitatea musulmană din județ.

Acesta a venit alături de Mufiul Murat Iusuf, liderul cultului musulman din România, aceștia participând la o întâlnire cu enoriașii musulmani clujeni.

Ministrul a declarat că efectuează o serie de vizite prin toată țara pentru a cunoaște cât mai bine comunitatea musulmană din România și pentru a stabili o mai bună legătură între Guvern și această comunitate religioasă.

Eu nu îmi propun nimic spectaculos în relația cu dumneavastră. Îmi propun să ne cunoaștem și să învățăm să ne acceptăm”, a spus Victor Opaschi.

Mulți dintre musulmanii prezenți la întrunire locuiesc în Cluj de zeci de ani, iar aceștia au avut cuvinte de laudă în ceea ce privește relația pe care au avut-o până acum cu cei din comunitatea clujeană și cu Guvernul.

Majoritatea prietenilor mei au peste 30 de ani de când locuiesc în România. Avem familii aici, avem copii, majoritatea sunt medici, ingineri, oameni de afaceri. Am venit în România să trăim ca oameni normali și totul este foarte ok, multumim lui Dumnezeu. Clujul este un oraș minunat, de 35 de ani de când sunt aici nu am avut niciodată probleme, suntem ocrotiți și organele de stat”, a spus unul dintre bărbații prezenți la întâlnire.

Totuși, printre doelanțele pe care musulmanii clujeni le-au avut pentru ministru și mufiu au fost de a-i ajuta să își găsească un Imam (n.red. Imamul este un lider religios care conduce rugăciunile în religia musulmană) care să corespundă cerințelor lor și să predice ”Islamul pur” și care să nu aibă idei extremiste.

Comentarii Facebook