Compania E.ON Gaz contesta amenda aplicata de Primaria Cluj

Primaria Cluj a amendat E.ON cu 6.000 de lei pentru spargerile repetate efectuate pe strada Campului. Reprezentantii companiei sustin ca acestea au fost necesare pentru remedierea unei defectiuni.

 

Primaria Cluj a aplicat firmei de distributie a gazelor naturale o amenda de 6.000 de lei, deoarece pentru niciuna dintre spargerile efectuate in noaptea de 10 spre 11 martie nu a fost achitata taxa speciala de spargere, conform HCL 488/2010. In plus, doua dintre aceste interventii nici macar nu au fost anuntate Primariei municipiului Cluj-Napoca.

 

"Interventiile efectuate de compania E.ON Gaz Distributie pe strada Campului din Cluj-Napoca au avut drept scop remedierea unor defecte depistate in urma monitorizarii retelei de distributie, fapt ce era imperios necesar pentru siguranta functionarii retelei si implicit pentru siguranta locuitorilor din zona", se arata intr-un comunicat al E.ON Gaz.

 

Reprezentantii companiei au contestat in instanta HCL 488/2010, care prevede plata unor taxe speciale de spargere. "In ceea ce priveste litigiul dintre E.ON Gaz Distributie si Consiliul Local Cluj Napoca, precizam faptul ca acesta este inca pe rolul instantelor judecatoresti, cererea de suspendare provizorie a efectelor Hotararii nr. 488/2010 emisa de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca nefiind, la acest moment, respinsa definitiv si irevocabil de catre instanta. In functie de raspunsul pe care Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca il va comunica societatii noastre cu privire la plangerea prealabila formulata, vom analiza oportunitatea depunerii si a unei cereri prin care sa solicitam instantei de contencios administrativ competente sa dispuna anularea hotararii mai sus-mentionate", sustin reprezentantii companiei.

 

Pana la clarificarea aspectelor ce tin de legalitatea obligatiilor instituite prin aceasta hotarare, societatea E.ON Gaz Distributie S.A va contesta sanctiunile aplicate, mai spun reprezentantii companiei.

 

Vezi si

Bataie de joc! E.ON Gaz a spart de trei ori strada Campului, reabilitata in 2010! Primaria a aplicat amenzi - FOTO

Comentarii Facebook