Compania Bechtel, vinovata de moartea inginerului Ioan Chindris! Barbatul era beat in momentul producerii accidentului - VIDEO


Inspectoratul Teritorial de Munca a judetului Cluj (ITM) a facut plangere penala impotriva companiei Bechtel pentru accidentul de munca in care a murit inginerul Ioan Chindris.

Puratorul de cuvant al ITM Cluj, Corina Gavrilut, a declarat ca plangerea a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda. "SC Bechtel International Inc. SRL Reno Nevada Sucursala Cluj Napoca raspunde de producerea accidentului de munca pentru ca a permis desfasurarea activitatii lui Chindris la locul de munca, sub influenta alcoolului. Nu a prevazut in documentatie si nici nu a instruit personalul cu privire la distantele care trebuie respectate in zona exploatarii mijloacelor de transport. pentru deficientele constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 20.000 de lei", a completat Corina Gavrilut.

Compania Bechtel este acuzata ca nu a facut instructajul de protectie a muncii. Inginerul Ioan Chindris era beat in momentul in care s-a produs accidentul, in 25 octombrie, la ora 10.30.

Accidentul s-a produs in momentul in care soferul cisternei cu apa dadea cu spatele si nu l-a vazut pe inginerul care statea pe breteaua de acces. Masina de mare tonaj a trecut peste acesta si l-a strivit, decapitandu-l.

Acesta este cel de-al patrulea accident mortal de munca produs in ultimul an pe autostrada Transilvania. Primul accident a avut loc in 2007 si in 2009 doi muncitori au cazut de pe viaduct si au murit pe loc in urma impactului cu solul.

Comentarii Facebook