Comisarul Gheorghe Tomescu, cel care a omorat un om pe trecerea de pietoni, a mai incercat sa "musamalizeze" un accident


Comisarul Gheorghe Tomescu, cel care a omorat un om pe trecerea de pietoni, a mai fost cercetat pentru ca a "aranjat" un accident de circulatie. Procurorii nu l-au pus sub acuzare atunci.

Politistul din Gherla a fost cercetat pentru abuz in serviciu. Potrivit evz.ro, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj l-au acuzat pe Tomescu ca a modificat locul unui accident si a tergiversat ancheta pentru ca o cunostinta de-a sa, Tibor Gergely, implicat si el intr-un accident mortal, sa scape.

Autorul accidentului a ajuns cu 5 ore mai tarziu la spital pentru prelevarea probelor biologice, dar procurorii clujeni au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva politistului. 

Comisarul de la Biroul Drumuri Nationale din Cadrul Serviciului Politiei Rutiere Cluj este acuzat acum ca in seara de sambata, 23 octombrie, l-a accidentat mortal pe Adam Cismas, de 39 de ani, in satul Bata, judetul Bistrita Nasaud.

Politistul era in uniforma si se intoarcea de la o nunta. Dupa ce l-a lovit pe barbat pe trecerea de pietoni nu s-a oprit si si-a continuat drumul pana acasa, in Gherla. Acolo a fost gasit de politisti, dar a refuzat sa ii fie prelevate probe biologice, spunand ca nu a consumat bauturi alcoolice decat in momentul in care a ajuns acasa, pentru a se calma.

Cu toate ca exista martori care sustin ca Tomescu a consumat bauturi alcoolice, procurorii il acuza numai de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.

"Declaratiile martorilor audiati pana in prezent, care certifica ca inculpatul a consumat in prealabil bauturi alcoolice, iar dupa comiterea accidentului doar a incetinit masina, plecand de la fata locului", se arata in motivarea de arestare pe 29 de zile a lui Gheorghe Tomescu.

Procurorul din acest dosar a motivat ca arestarea pe 29 de zile se impune pentru ca politistul a incercat cu buna stiinta sa obstructioneze ancheta.

"Avand calitatea de ofiter de politie judiciara in cadrul IPJ Cluj chiar la Serviciul Rutier. Inculpatul cunoaste in detaliu metodologia de cercetare a infractiunilor din domeniul circulatiei pe drumurile publice datorita functiei pe care o ocupa si tocmai de aceea a refuzat sa faca testul de respiratie. Inculpatul a sustinut ca nu i s-a cerut acest lucru, dar exista la dosar procesul-verbal intocmit in prezenta a doi martori asistenti, conform caruia a refuzat testarea cu acel aparat, crezand ca astfel nu vor exista indicii cu privire la consumul de alcool", a motivat procurorul.

Gheorghe Tomescu nu a fost pus sub acuzare pentru ca a refuzat sa ii fie prelevate probe biologice.

Comentarii Facebook