Colind despre arderea evreilor la televiziunea de stat din România - Titluri din presa internațională

 

Colindul antisemit cântat la TVR Cluj și difuzat pe TVR 3 a ajuns subiect internațional, fiind preluat de spiegel.de și Daily mail.

 

Canalul public de televiziune din România a stârnit indignare după difuzarea unui colind antisemit de Crăciun, care celebra arderea de evrei, scrie Daily Mail.

 

Ansamblul a cântat un colind care glorifica Holocaustul și chema la arderea poporul evreu în cuptor.

 

Agenția Telegrafică din Israel avertizează că emisiunea TVR Cluj difuzată în 5 decembrie a ajuns la multe părți rurale ale României.

 

Jurnaliștii germani scriu că în colind apare termenul ”Jidovi”, un cuvânt pe românii în folosesc pentru a descrie evrei și conține versurile ”Numai în cuptor ca fum este jodovul bun”, conform spiegel.de.

 

Presa internațională mai citează reacția ministrului de Externe din România, Titus Corlățean, care a criticat public colindul și a cerut ca procurorii să ia măsuri împotriva canalului public de televiziune.

 

TVR a primit deja o amendă de 50.000 de lei din partea CNA pentru difuzarea acestui colind.

 

Emisiunea TVR Cluj în care a fost difuzat colindul antisemit a fost coordonată Adrian Rozenberg, membru al comunității evreiești din Cluj-Napoca, și șef al Direcția Știri - Programe.

 

Vezi AICI colindul.

 

Demisie în cazul ”colindului antisemit”. Tiberiu Groza dirijorul Ansamblului ”Dor Transilvan” și-a dat demisia

Comentarii Facebook