Miercuri 24 Aprilie

Colibele de țigani de la Pata Rât sunt ”electronizate”. Antenele digitale sunt ca ciupercile - VIDEO

 

Nu plătesc curent, dar țiganii care s-au stabilit ilegal pe strada Cantonului, în Someșeni, pe marginea liniei de cale ferată, au toți antene digitale pe colibe. 

 

Reprezentanții Regionalei CFR Cluj se chinuie să îi mute, dar organizațiile de protecție a romilor se opun. 

 

In total, pe strada Cantonului, langa statia CFR Cluj-Napoca Est locuiesc circa 400 - 500 de pe persoane care si-au amenajat adaposturi improvizate in ultimii 8 ani. 

 

Regionala CFR Cluj a deschis in 31 mai 2011 un proces prin care solicita emiterea unei ordonante prezidentiale fara somatie sau trecerea unui termen pentru ridicarea constructiilor improvizate pe terenul CFR al Statiei Cluj-Napoca Est si plata cheltuielilor de judecata. CFR solicita ca tiganii sa isi ridice toate constructiile, in caz contrar urmand sa ii evacueze fortat. 

 

Initial, pe strada Cantonului, au fost mutate cele patru familii care au fost evacuate din ”Casa Calaului”, de pe strada Motilor din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, insa, familiile de rromi au pus stapanire pe terenul de langa Statia CFR Calatori si acum s-au extins la 3-4 metri de linia de cale ferata, existand pericolul producerii unor accidente.

 

In apararea tiganilor au sarit membrii Grupului de Lucru al Organizatiilor Civice (GLOC) Cluj care au realizat o petitie prin care cer ca cele 120 de familii sa nu fie evacuate. Citește AICI protectul organizațiilor.

 

 

 

Țiganii care sau stabilit aici nu au locuri de muncă și trăiesc de pe rampa de la Pata Rât. Situația va deveni critică pentru ei după ce va fi dat în folosință noul depozit ecologic de deșeuri. Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a spus că noul depozit va fi un buncăr, iar persoanele neautorizate nu vor avea acces. 

 

Noua rampă de gunoi a Clujului, gata până în martie 2014. Dispare DALLAS -UL de la Pata Rât? - VIDEO

 

În total la Pata Rât, în cartierul Dallas și cel de pe strada Cantonului, locuiesc peste 300 de familii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook