Cod galben de ploi torentiale in judetul Cluj. Cod portocaliu de inundatii si viituri

Meteorologii au emis o atentionare de ploi torentiale, descarcari electrice, vant si grindina pentru 30 de judete, printre care si Clujul.

 

Atentionarea intra in vigoare marti, de la ora 12.00, si este valabila pana miercuri, 23 iunie, ora 21.00. Potrivit meteorologilor, in zonele de deal si de munte vor fi ploi abundente, iar cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metrul patrat si pe arii restranse chiar si 50 de litri pe metrul patrat. Vor fi conditii de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului in timpul ploilor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (ora 12.25)

Hidrologii au emis o avetrizare Cod portocaliu de inundatii pe raurile Somesul Mic si Crisul Repede. Atentionarea vizeaza si afluentii Somesului: Nadas, Borsa, Gadalin, Lonea, Almas si Agrij. Potrivit hidrologilor, se pot produce "viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor". Avertizarea este valabila din aceasta dimineata de la ora 10.00 pana maine la ora 16.00.

Comentarii Facebook