Cod galben de ploi la Cluj și alte 6 județe. Ce anunță ANM



Meteorologii de la ANm au emis un avertisment de tip cod galben de ploi, pentru Cluj și alte cinci județe. Avertismentul este vaabil în perioada 02 februarie, ora 21.00 – 04 februarie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. În centrul şi nord-estul ţării, pe arii restrânse se va produce polei.

De asemenea, din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (2/3 februarie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă 4 februarie, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu- Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 l/mp şi izolat 60 l/mp. La înălţimi de peste 1800 m se va depune strat consistent de zăpadă, iar temporar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/h.

Comentarii Facebook