COD GALBEN de canicula in perioada 12 - 13 iunie si la Cluj. Temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade Celsius


Administratia Nationala de Meteorologie a instituit cod galben de canicula in toata tara de sambata de la ora 12.00 pana duminica la ora 18.00. Vremea va fi extrem de calduroasa si temperaturile vor ajunge pana la 35-36 de grade Celsius.

"Conducerea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj a transmis inca de joi 10 iunie 2010, tuturor primariilor din judet o solicitare privind reactivarea Planului de Masuri pentru Zilele Caniculare, si adoptarea de masuri pentru protejarea starii de sanatate a populatiei pentru urmatoarea perioada, interval in care se anunta temperaturi exterioare ridicate", anunta reprezentantii Prefecturii Cluj.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a dispus amplasarea de corturi pe strada pentru acordarea de asistenta medicala sau un pahar cu apa celor care vor sa se racoreasca. Au fost avertizate si Unitatile de Primire a Urgentelor pentru a fi pregatite in cazul in care vor veni mai multi pacienti afectati de canicula.

Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Comentarii Facebook