Social

CNA a amendat TVR 1 cu 10.000 de lei, după știrea cu scandal de la Zilele Culturale Maghiare de la Cluj

   

TVR a primit o amendă de 10.000 de lei din partea CNA pentru nerespectarea informării obiective.

 

TVR 1 a difuzat în 17 august 2016, la Jurnalul de la ora 19,00, o ştire cu titlul ”Concert controversat”, despre concertul susținut de trupa Beatrice din Ungaria la festivalul Zilele Culturale Maghiare de la Cluj.

 

CNA a stabilit că TVR 1 a încălcat prevederi din legislaţia audiovizualului potrivit cărora toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor; în emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care cele privind rigoare şi acurateţe în redactarea şi prezentarea ştirilor, respectiv faptul că între subiectul tratat şi imaginile ce însoţesc comentariul să existe o conexiune reală; în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală trebuie să respecte o serie de principii, printre care şi cel referitor la asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere p ublică.

 

Reprezentantul postului TVR 1 a menţionat, printre altele, că a fost o anchetă a Comisiei de etică, iar persoana care a realizat materialul nu mai lucrează la TVR, aceasta fiind colaboratoare şi nu i s-a mai prelungit contractul. El a adăugat că în cazul materialului respectiv a fost un cumul de erori.

16-2-2017, 15:11
26 vizualizări
13 comentarii
Alex17-2-2017, 13:04
Dacă vreo formație de muzică românească filmează un video clip în care să apară imaginea Căpitanului Corneliu Zelea-Codreanu ... se lasă cu scandal, amenzi, pușcărie, invective etc. Este interzis în România să fi PATRIOT, CREȘTIN și NAȚIONALIST.
Eu17-2-2017, 13:46
Aici nu despre asta a fost vorba, ci despre o stire inventata (adica o minciuna cat China prezentata drept "stire" pe postul NATIONAL TV al Romaniei) cu scopul de a arunca, din nou, in etnicii maghiari. Dupa parerea ta ar fi trebuit sa ii premieze pe jurnalistii respectivi?
Informare obiectiva17-2-2017, 1:34
Cum sa amendezi TVR-ul ptr nerespectarea informarii obiective si sa nu amendezi zi de zi Latrina3 ptr nerespectarea informarii obiective? Oare din cauza ca la CNA sunt numiti politic membrii PSD?
lasa mai18-2-2017, 2:26
ca daca nu erau antenele, nu intra mircea basescu la puscarie si fara Romania tv nu pica gen. coldea. ai telecomanda, foloseste-o cum iti place si lasa-I pe oameni sa asculte ce vor. altfel ajungem iarasi in comunism. ti-ar placea sa te critic ca te uiti la taraf tv?
Burdujel18-2-2017, 8:08
@lasa mai: am inregistrat in contul tau 1 dolar pentru aceasta postare. Ai in cont: 45$.
Te rugam sa treci pe la caserie.
Vladimir Putin
@Burdujel13-7-2017, 20:48
In rest, se pate ca am dreptate. Doream sa aflu de la tine daca e adevarat sau nu si daca, nu sa vii cu argumente. Replica ta cu Putin e din categoria spalatilor pe creier invatati de ziaristii de doi lei sa nu gandeasca.
Silvia16-2-2017, 16:48
Mare branza! Salariul lui Couti pe o luna. Oricum nu plateste el.
:))))16-2-2017, 16:46
Daca TVR a fost amendata pt asta, antenele trebuiau inchise de mult.
Destept16-2-2017, 20:33
Tu nu vrei democratie, vrei dictatura. Nimeni sa nu aiba alta parere decat a ta! Si sa avem o singura televiziune care sa ne arate numai ce ne place. N-ai prins vremile lui Ceasca, sa vezi cum aveai alta parere daca totusi e ceva in capul tau. Ai telecomanda desteptule! Daca nu-ti plac antenele, muta pe Trinitas!
io nu-s asa de destept... din cauza ca nu vizionez latrian 3 si rtv16-2-2017, 23:13
"Tovule" (scriu ca pe vremea ailalta), nu-i vorba de telecomanda, ci de ceea ce va baga-n caput (cu encefal si sinapse lipsa) posturile tv ale unor infractori. Pacat ca nu se mai tin la psd sedintele individuale (ca la PCR) cu anumiti membrii. Mataluta, sigur vei fi decorat pentru abnegatie in a sustine cauza. Sa fii sanatos si sa te bucuri de rezultatele programului de guvernare al psd. Vezi ca veneticul Iohannis tocmai a promulgat bugetele... lapte si miere va v-a curge in ograzi.
@Destept17-2-2017, 12:45
Tu ai citit ce ai scris? Ce insemana democratie?
Unu poate saiba 0% obiectivism - nici o amenda. (antene)
Altul are 50-90% obiectivism - amenda. (tvr)

Oricum eu cred ca tvr a fost amendat doar pt ca in ulima vreme s-a spus ca CNA nu isi face treaba.
@Destept si altii18-2-2017, 2:51
Repet, aveti telecomanda ... Dar eu cred ca va uitati la antene si va dati aici mari eroi. Daca stiti ce minciuni trombonesc antenele inseamna ca le urmariti, daca nu, inseamna ca va exprimati in necunostinta de cauza. Sau mai rau, ascultati obedienti ce va spune "guru" vostru ce e bine si ce e rau si nu ganditi. Si intrati intr-o situatie in care in toate trei cazurile cadeti prost. Nu sunteti mai destepti si nimeni nu va apreciaza ca militati pentru inchiderea televiziunilor si va mai si laudati cu asta... comunismul se cuibareste de fapt in voi prin aceste idei totalitare, sa pui pumnul in gura unuia care are alta parere cu tine este cel mai comunist mod de a gandi stimati inchipuiti "de dreapta". Si mai ganditi-va (sau e greu?) la modul in care etichetati imediat pe cei care nu sunt de parere cu voi ca ar fi comunisti.
Burdujel18-2-2017, 8:06
De unde au aparut dintr-o data atatia retarzi care apara Antenele pe toate site-urile?
Sa fie platiti de Putin?
Am auzit ca ar primi un dolar pe postare, daca apara Antenele.

Cele mai citite ştiri din Social

233 vizualizări
24-2-2018, 13:01
Accident mortal pe Strada Traian Vuia. Un taximetrist a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni - VIDEO» Vezi tot
47 vizualizări
21-2-2018, 14:01
Accident LIVE în Gheorgheni! !M-ai depășit prin dreapta handicapatule!” / ”Bă, ești tâmpit!” - VIDEO» Vezi tot
28 vizualizări
23-2-2018, 15:13
Sediul PSD Cluj a fost vandalizat! S-a aruncat benzină! Riscau să ardă ca șobolanii - FOTO» Vezi tot
20 vizualizări
22-2-2018, 17:20
Mașină furată din Cluj! A închiriat-o și a dispărut - SHARE / FOTO» Vezi tot
19 vizualizări
22-2-2018, 15:16
Tânără înjurată și scuipată de romi la Florești; Au început să mă prindă de fund VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?