Clujul va avea un tren metropolitan de la Baciu la Jucu. Clujul are nevoie de muncitori

 

Clujul va avea un tren metropolitan de la Baciu la Jucu, iar o firmă de genul celor din Japonia va opera trenurile care îi vor transporta pe oameni până la o stație de unde să fie preluați de mijloacele de transport.

 

Acum se modernizează calea ferată Cluj-Oradea. Este un proiect european major. Ne-am lipit de acest proiect și am cerut să ne permită să realizăm pe tronsonul de la Baciu / Mera până la Apahida - Jucu, să stabilim niște stații intermediare de cale ferată unde să facem conexiunea cu transportul în comun, să fie autobuz sau troleibuz imediat și să îi ducă spre oraș pe oameni.

 

De asemenea, să avem opțiunea unui operator fie privat, fie public, care să opereze aceste trenuri de scurtă distanță și care să asigure, pe de o parte, mobilitatea oamenilor și să dea șansa dezvoltării unei zone de nord a Clujului insuficient fructificată și dezvoltată. Pe viitor, în extensie, asta înseamnă toată zona de la Huedin și până la Gherla.

 

Să ai asemenea trenuri rapide care să aducă oamenii care stau mai departe și să îi aduci printr-un tren metropolitan ar fi foarte bine. Aici putem aduce resurse pentru toate meseriile din Cluj, nu numai pentru joburile bile plătite, de ultimă generație, din IT, dar și pentru job -urile bine plătite din domeniul tehnic. Avem nevoie și de lăcătuși și de instalatori, de oameni în construcții. Începe să devină sufocantă problema forței de muncă în zona noastră. Ce facem? Trebuie să aducem forța de muncă din județul nostru, apoi din Transilvania și din toată țara. Înainte de a pleca un om din România, poate face un stop la Cluj și putem să găsim o alternativă pentru un loc de muncă”, a spus Emil Boc, la o emisiune radio.

 

Cu această inovație și cu realizarea liniei de metrou, Clujul va fi cât de curând cel mai modern și inovativ oraș al României și printre primele din Europa Centrală și de Est.

 

Boc spune că Metroul la Cluj va costa 1,7 miliarde de euro. Șansa clujenilor ar fi inovațiile viitorului

 

Trebuie să ne mișcăm foarte repede, doar pentru a ne păstra locul pe care îl avem. Lumea nu se mișcă încet în preajma noastră. Noi nu ne comparăm cu comunele din preajma noastră”, a spus Emil Boc.

 

Comentarii Facebook