Clujul se pregateste sa isi depuna candidatura pentru Capitala Culturala Europeana din 2020

Reprezentantii institutiilor de cultura si invatamant din Cluj au semnat astazi actul de constituire a Asociatiei "Cluj-Napoca 2020 " Capitala Culturala Europeana".

?

Documentul a fost semnat de 40 de reprezentanti ai institutiilor de invatamant si de cultura. "Este un prim pas intr-un drum extrem de lung si avem nevoie de toti cei care doresc sa adere la aceasta idee", a declarat primarul Sorin Apostu. Asociatia va avea 8 comisii sectoriale, formate din grupuri de specialisti pe urmatoarele domenii de activitate: educatie si cercetare, patrimoniu, arte vizuale, artele spectacolului, muzica, arte literare si publicistica, arhitectura si diversitate culturala.

?

Primul Consiliu Director al asociatiei este alcatuit din Apostu Sorin, Badea Radu, Leanca Ioan, Munteanu Radu, Poanta Irina, Puscaa Vasile, Rotta Razvan, Stamatian Florin, Szakats Istvan, Tise Alin, Vitoc Ionel.

?

Asociatia va pregati dosarul de candidatura si va face toate diligentele pentru atingerea obiectivului. Ea va pregati programul manifestarii si va planifica evenimentele. "Noi toti trebuie sa intelegem ca participarea la competitia deschisa prin acest program al Capitalei Culturale Europene nu este un joc de imagine, ci o ocazie de a regandi strategia municipiului pe urmatorii 10 ani, intelegand cultura ca o resursa de dezvoltare durabila", a mai spus Sorin Apostu.

Comentarii Facebook