Clujul s-a promovat la Pecs cu mesteri populari, mititei si varza a la Cluj


Orasul Pecs a gazduit, in perioada 17 - 19 septembrie, Zilele Clujului, eveniment presarat cu multe evenimente culturale romanesti, dar si cu degustari de mititei si varza a la Cluj.

In 17 septembrie, la ora 18.00, a avut loc la sala Klub din Casa Artelor vernisajul expozitiei de arta decorativa textila si ceramica realizate de Uniunea Artistilor Plastici Cluj.

La ora 19.00, a fost vernisata expozitia de arta fotografica, organizata de Casa Municipala de Cultura, intitulata "Clujul interbelic", la care a participat primarul Sorin Apostu si primarul Pecs-ului, Pava Zsolt.

"Experienta Pecs-ului de a fi o capitala culturala europeana este una foarte importanta pentru noi in contextul in care municipiul Cluj-Napoca a facut primii pasi in a candida la acest statut in anul 2020" a declarat primarul Sorin Apostu.
 
"Pecs-ul este alaturi de Cluj-Napoca in acest proiect, ne-am exprimat in mod public si oficial sustinerea pentru candidatura Clujului la Capitala Culturala Europeana, iar atunci cand va fi timpul, intreaga noastra expertiza in acest sens va fi pusa la dispozitia prietenilor nostri de la Cluj" a declarat Pava Zsolt, primarul orasului Pecs.

Sambata, 18 septembrie, orasele infratite cu Pecs-ul s-au intrecut intr-o competitie de baschet. Clujul a fost reprezentat de o echipa mixta de jucatori din categoria "old boys", care s-a clasat pe locul trei. Turneul a fost castigat de echipa Serbiei.

Mestesugarii si-au expus sambata creatiile in zona zidului vechii Cetati, unde au fost amenajate standuri si de unde trecatorii au putut sa cumpere sau sa admire traditiile romanesti.

Bucatarii primariei Cluj-Napoca au facut si ei treaba la Pecs. Sambata dupa-amiaza, in piata dedicata Zilelor Clujului, ei au gatit mititei si varza a la Cluj, savurate de catre turisti, sustin reprezentantii administratiei Cluj-Napoca.

Fabrica de Pensule a prezentat duminica un spectacol audio-vizual in spatiul public, spectacol care a mai fost prezentat si la Istanbul, la randul sau Capitala Culturala a Europei in 2010.                      

Comentarii Facebook