Clujul protestează împotriva lui Oprea

 

Clujenii vor ieși în stradă pentru a protesta față de decizia Senatului în privința cercetării penale a lui Gabriel Oprea. 

 

Protestul va avea loc în 22 septembrie, de la ora 18:00, în Piata Unirii.

 

Mi-am tot promis ca nu mai scriu pe teme politice insa este incredibil cum aceasta gasca de infractori numita parlamentul Romaniei isi bate joc de legi si de noi toti. Din pacate ne apropiem din ce in ce mai mult de momentul ori noi - ori ei. Daca dupa votul impotriva ridicarii imunitatii lui Oprea, daca dupa bataia de jos prin care un nenorocit penal, agramat, isi permite sa se rasteasca la Ciolos, daca dupa legea privind dezincriminarea plagiatelor, daca dupa toti anii astia in care o gasca de infractori ne-au furat banii si ne-au umilit, daca nu intelegem ca in joc este viitorul nostru ca popor.....daca dupa toate acestea nu iesim in strada - ne meritam soarta. 

 

Suntem singuri dragii mei cu rusii agresivi suflandu-ne in ceafa, cu niste americani duplicitari ( a se vedea Klemm si tinutul secuiesc sau declaratiile din Moldova) , cu o Europa in deriva...Nu credeti ca este timpul sa facem un pic de curatenie in ograda proprie? 

 

Oricum va fi o toamna fierbinte, oricum e clar ca PSD-ul , ALDE, PNL-ul adica aceiasi infractori vor castiga din nou alegerile. Ce facem? Stam cu mainile in san sau iesim si noi naibii in strada cu totii sa ne luam viata in maini?

 

Eu personal m-am saturat de ei”, scrie organizatorul protestelor naționale. 

 

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

 

Este vorba despre o nouă faptă, respectiv ucidere din culpă, în dosarul deschis după decesul poliţistului Bogdan Gigină, pe 20 octombrie 2015, când agentul a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

 

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

 

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", precizează DNA într-un comunicat.

 

Vinovăția unui om nu se stabilește printr-un vot, ci de către o instituție de judecată. Așadar, ar trebui depășită această etapă, dacă vrem să luăm în calcul sănătatea unui sistem democratic normal și al statului de drept. Un stat de drept înseamnă că nimeni nu poate să fie mai presus de lege”, a susținut purtătorul de cuvânt de la Cotroceni.

Comentarii Facebook