Clujul, locul doi în țară în privința debranșărilor de la Regia de Termoficare

 

Clujul ocupă locul doi în țară în privința debranșărilor de la Regia Autonomă de Termoficare. 

 

În ultimii 10 ani, cele mai multe debransari au fost realizate in judetul Brasov, unde peste 78.000 de familii au renuntat la sistemul centralizat de incalzire si au ales un sistem individual. Pe locul al doilea se afla judetul Cluj, cu peste 68.000 de debransari din 2002 si pana in prezent, urmat de Iasi (66.600) si Bacau (55.500). 

 

Astfel, daca, in 2002, 2,5 milioane de locuinte foloseau ca sursa de apa calda si caldura CET-urile, in acest moment doar aproximativ 1,39 milioane de locuinte mai sunt bransate in intreaga tara, iar tot mai multi romani au optat pentru sisteme individuale preferand autonomia totala.

 

Dincolo de zonele unde s-au raportat debransari masive, in ultimul deceniu locuitorii a cinci judete au optat exclusiv pentru un sisteme individuale de incalzire, iar alte sase vor fi in aceeasi situatie in urmatoarea perioada. Practic, in judetele Alba, Ialomita, Satu Mare si Bistrita Nasaud nu mai exista de mai multi ani sistem centralizat, potrivit analizei Ariston Thermo Romania.

 

Comentarii Facebook