Clujul este al treilea cel mai poluat oras din Romania

Potrivit unui studiu facut de o firma specializata in masuratori acustice, 64% dintre clujeni sunt afectati de poluarea fonica.

 

Topul, realizat de firma Enviro Consult, este condus de Bucuresti, unde 85% din populatie este afectatata de poluarea fonica. Pe locul urmator este Constanta, unde 76% dintre locuitori au de suferit din acelasi motiv, iar pe locul trei este Cluj-Napoca, cu 64% din populatie afectata. Cel mai linistit dintre marile orase este Iasiul, unde doar 16% din populatie este afectata.

 

"La nivel national, in orasele cu peste 250.000 de locuitori avem aproximativ 2,9 milioane de persoane expuse la zgomot peste limita prevazuta in standardele de auditare, ceea ce inseamna ca pentru mai mult de 60% din populatie calitatea vietii este afectata considerabil de poluarea fonică", a declarat intr-un comunicat Bogdan Lazarovici, director executiv si actionar al firmei, citat de Mediafax.

 

Potrivit reprezentantilor firmei, cel mai mult au de suferit din cauza poluarii fonice persoanele care locuiesc in blocuri cu iesire la marile bulevarde si in apartamentele de la etajele inferioare.

 

"Din pacate, locuitorii din marile aglomerari urbane nu sunt sensibilizati asupra pericolelelor pe care le prezinta poluarea fonica pentru sanatate si pentru calitatea vietii. Traind zi de zi intr-un spatiu poluat fonic, ajungem sa nu mai percepem zgomotul, insa el ne afecteaza in continuare simturile. Zgomotul accentueaza problemele cardiace, creaza stari de neliniste si agresivitate, insomnii. Asa ajungem ca, aflati undeva la munte, sa ni se para ca linistea de acolo este ireala, insa aceea este normalitatea", a mai spus Bogdan Lazarovici.

 

Firma Enviro Consult are contracte cu primariile importante din tara pentru intocmirea hartilor de zgomot.

Comentarii Facebook