Clujul are cel mai "mare" sens giratoriu din lume -de 9 km-VEZI VIDEO

 Ca romanilor le place sa faca recorduri din orice, nu mai e o surpriza pentru nimeni. De data aceasta insa, s-ar putea sa intram in Cartea Recordurilor, fara sa vrem,  cu cel lung sens giratoriu.

 

Are 9 kilometri si este amplasat la iesirea spre Dej de pe cea mai noua centura de ocolire din tara: Valcele –Apahida, cea care trebuie sa scoata traficul greu din Cluj-Napoca.

 

Asa se si intampla, numai ca indicatoarele de kilometraj instalate ii baga in ceata total pe soferi.

 

 Daca nu ati vazut niciodata o teleportare in direct o puteti vedea in acest sens giratoriu. La intrarea in sens, 36 de kilometri pana la Dej, la iesire 45. Cu alte cuvinte, daca vii din sens invers, parcurgi brusc 9 kilometri, daca nu acestia ti se adauga dintr-o data la drum. Asa ca poti sa faci 9 kilometri in cateva secunde.

 

Cand ajung in sensul giratoriu, soferii sunt complet nedumeriti. In timp ce unii se amuza de greseala autoritatilor, altii sunt revoltati si spun ca doar in Romania se poate intampla asa ceva.

 

"Acest sens este unic in lume. N-am mai vazut nicaieri si am umblat mult. Sa aiba 9 kilometri e ceva extraodinar. Trebuie sa sesizam autoritatile sa faca o solicitare sa intram in Cartea Recordurilor", ne-a spus unul dintre ei.

 

Primarul comunei Apahida, Ionel Farcas , zambeste in fata situatiei create si spune ca le va cere celor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri sa schimbe indicatoarele. A incercat si el sensul giratoriu pentru Stiri de Cluj .ro si a fost uimit cum "poate parcurge 9 kilometri in cateva secunde"

 

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, cei care au amplasat indicatoarele, spun ca greseala a aparut pentru ca s-au grabit sa termine lucrarile la centura si ca le vor acoperi in scurt timp cu folie .

 

Comentarii Facebook