Clujul are cea mai mare promovabilitate la examenele de soferi din tara

Clujul detine locul fruntas la nivel national in ceea ce priveste promovabilitatea la examenul pentru obtinerea permisului de conducere. La Cluj trec examenul 40% dintre candidati.

 

Potrivit sefului Serviciului Examinari din Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule a Ministerului Administratiei si Internelor, Gino Bosman, citat de Mediafax, in Cluj se inregistreaza cea mai mare promovabilitate din tara, de 40%, in timp ce extrema cealalta este reprezentata de judetul Caras-Severin, unde promovabilitatea este de doar 18%. Seful Serviciului Examinari a precizat ca scopul angajatilor acestui serviciu este in acest moment eliminarea extremelor.

 

La nivel national, promovabilitatea la examenul pentru obtinerea permisului este de 27%, fata de 32% cat este media europeana. In opinia oficialilor romani, acest lucru indica faptul ca examenul din Romania este sever.

 

Statisticile arata ca femeile se descurca mai bine la partea de teorie, iar barbatii la proba practica. Cel mai mare grad de promovabilitate este inregistrat la categoria de varsta 30-45 de ani.

Comentarii Facebook