Clujul a VIBRAT pe opera Carmen. Piața Unirii a fost plină - FOTO

 

Opera a coborât în stradă la Cluj-Napoca, iar mii de oameni au venit în Piața Unirii pentru a se bucura. 

 

Spectacolul de operă ”Carmen”, de G. Bizet, a fost capodopera selectată pentru spectacolul din Piața Unirii, din seara zilei de 27 iunie 2015. Proiectul fost susținut cu 80.000 lei de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, finanțare nerambursabilă de la bugetul local, din fondurile alocate pentru sectorul cultural în acest an.

 

În 2015, alocările pentru proiecte de cultură, sociale și de tineret s-au ridicat, la Cluj-Napoca, la 2 milioane de euro, din bugetul local.

 

Capodopera lui Georges Bizet ”Carmen” a pășit în premieră pe scena pieței publice, aducând un spectacol seducător și efervescent cu adieri spaniole și spirit liber de gitan, sub clar de lună. Una dintre cele mai frumoase și fascinante povești lirice ale tuturor timpurilor aduce o reprezentație unică, într-o distribuție remarcabilă de solişti și invitați speciali: soprana Narcisa Brumar, tenorul Sergiu Coltan și baritonul Zoltan Nagy, cor, orchestră, balet, zeci de figuranţi şi mii de spectatori!

 

Distribuția completă a spectacolului de sâmbătă, 27 iunie, i-a inclus pe soliștii: Iulia Merca (Carmen), Cristian Mogoșan (Don José), Zoltan Nagy – invitat (Escamillo), Narcisa Brumar – invitată (Micaȅla), Daniela Tricu, Liliana Neciu, Bogdan Nistor, Sergiu Coltan – invitat, Simonfi Sandor și Cristian Hodrea, acompaniați de soliștii balerini Gabriela Sima, Dorina Lucaciu, Adelina Filipaș, Mircea Barițchi și Valentin Mihăilă.

 

Orchestra s-a aflat sub bagheta dirijorului Adrian Morar, evenimentul bucurându-se și de prezența Corului de copii ”Junior VIP”, aflat sub conducerea muzicală a dirijoarei Anca Mona Mariaș. Emil Strugaru semnează regia artistică a spectacolului. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociația PRO Transilvania și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

 

Fotograf: Nicu Cherciu

Comentarii Facebook