Clujenii strâng donații pentru a cumpăra rechizite elevilor de la școala din Săcuieu

 

”Pregătește un copil de școala” este un proiect inițiat de un grup de tineri din Cluj-Napoca, prin care se dorește aprovizionarea cu rechizite a elevilor de la școala din Săcuieu.

 

Aceștia doresc sa se mobilizeze în număr cât mai mare și să acopere un necesar de rechizite pentru copiii din comuna Săcuieu. Până la data de 12 Septembrie, când anul școlar începe, proiectul ar trebui să fie dus la bun sfârșit. 

 

Cei care doresc să ajute pot intra în grupul de Facebook ”Pregateste un copil de școala”, pentru discuții si organizare. In funcție de anvergura pe care o va lua acest proiect, organizatorii își propun să ajungă și la alte sate si familii.

 

Scopul nostru este de a susține copiii fără posibilități sa meargă la școala, sa înțeleagă importanta ei. Promitem sa revenim la ei și pe viitor, pentru a vedea dacă au mers la școala. Sperăm să ne mobilizăm și să ajutăm circa 70 de copii”, a declarat Luanna Burlacu, promotorul proiectului.

 

În cursul zilei de vineri, 26 august, membrii grupului vor merge la Săcuieu pentru a vorbi și cu reprezentanții școlii. ”Vineri o sa merg sa vorbesc cu școala respectiva. Se face asta pentru susținerea Educației! S-a creat un grup tocmai pentru a se discuta următoarele acolo. S a propus si o întâlnire pe data de 1 Septembrie unde pot fi strânse rechizite si a se discuta pe viitor”, a mai spus Luanna Burlacu.

 

Până acum, organizatorii proiectului au discutat cu primarul din localitate, care a confirmat că sunt copii care au nevoie de ajutor.

Comentarii Facebook