Clujenii se plâng de străzile sparte de E On. Vezi ce spune Primăria


Mai mulți clujeni se plâng, din nou, de străzile sparte de către E On Gaz și de lucrările proaste de reabilitare a acestora la finalizarea lucrărilor.

Va invit sa mergeti pe Strada Jean Jacques Rousseau, o strada nou asfaltata si sa vedeti cum face EON Gaz lucrarile. Cine plateste spalatul strazii? Cine plateste bordurile noi distruse? Sunt convins ca nici nu v-ati gandit la asa ceva”, se plânge un clujean pe domnuleprimar.ro.

Un alt bărbat a semnalat o problemă asemănătoare și în Andrei Mureșanu, unde muncitorii au astupat rapid străzile sparte, fără măcar să semnalizeze zona corespunzător.

Eon gaz recidiveaza in Andrei Muresanu. De doua zile au sapat niste gropi pe Iorga, la intersectiile cu Dimitrie Cantemir, si respectiv cu Bolintineanu. Au efectuat lucrarea rapid, au astupat gropile si au tasat (aproximativ) pamantul de pe ele, si cam atat. Nici un indicator care sa le semnaleze, nici urma de muncitor care sa finalizeze acest lucrari”, se mai plânge un clujean.

Primăria susține că motivul pentru care se lucrează în tot orașul este faptul că la Cluj au fost instalate printre primele rețele de alimentare cu gaze, de aceea este printre primele orașe în care trebuie schimbate.

Clujul a fost unul dintre primele orase din Romania in care s-a realizat retea de alimentare cu gaze naturale, acum peste 60 de ani. In acest moment, prin urmare, este printre primele orase din Romania in care reteaua de alimentare cu gaze naturale are expirat durata de functionare si, prin urmare numarul avariilor la aceasta retea este extrem de mare, cu toate riscurile evidente pe care aceasta situatie le implica. Prin urmare, compania de furnizare a gazelor naturale E On Gaz a accesat finantari nerambursabile pentru inlocuirea retelei. La momentul la care compania a depus proiectul pentru a obtine banii necesari implementarii Clujul avea nevoie sa i se reabiliteze drumurile . Nu a fost posibil sa asteptam ani de zile inainte de a face ceva, prin urmare, acolo unde s-a putut, s-a asteptat cu reabilitarea durmului, pana la finalizarea investitiilor celor de la gaz, precum si ale celor de la Compania de apa Somes SA, sau a celor care realizeaza sistemul de canalizatii. Acolo unde nu a fost posibil acest lucru, Primaria a dat autorizatii de inlocuire a conductelor cu refacerea totala a carosabilului, de la bordura la bordura. Pe strazile pe care s-a reusit o corelare si nu au fost modernizate anterior, s-a autorizat inlocuirea retelei de gaze cu refacerea pe amplasamentul afectat, urmand ca , din proiectul de modernizare si reabilitare a infrastructurii municipiului aceste investitii sa fie continuate de catre Primarie dupa finalizarea investitiei celor de la Gaz.

In privinta felului in care se realizeaza proiectele de modernizare, va informam ca exista un standard international care stabileste conditiile obligatorii de amenajare in functie de tipul strazii, iar primaria respecta aceste standarde”, transmit reprezentanții primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook