Clujenii se inghesuie sa cumpere de sarbatori masini din Occident

Numarul autoturismelor aduse din strainatate a crescut cu 30 % in ultimele trei luni. Dealarii auto cred ca oamenii cumpara mai multe masini pentru a face si un cadou.

 

Potrivit statisticilor oferite de Registrul Auto Roman, in intervalul 10.09 - 10.10 au fost inmatriculate in judetul Cluj 2,500 de noi autoturisme second hand sau noi, aduse din tari precum Germania, Franta sau Italia.

 

"Am observat ca din septembrie pana acum numaul masinilor inmatriculate au inceput sa creasca simtitor. Nu avem o explicatie, dar este un lucru bun ca romanii is permit sa isi cumpere autoturisme", a declarat pentru Stiri de Cluj, Marius Pop, directorul RAR Cluj.

 

Cresterea s-a mentinut si in luna noiembrie, cand au fost inmatriculate 2.800 de masini, iar pana in 10 decembrie au fost 3.200 de autoturisme aduse in judetul Cluj.

 

Dealerii de autoturisme care importa masini din Germania, Franta, Italia sau Olanda pun cresterea pe apropierea sarbatorilor de iarna. "Multi isi cumpara o masina pentru a-si face un cadou lor, dar sunt unii care le cumpara si pentru a-si surprinde sotiile sau copiii, care au implinit 18 ani, si isi pot lua un permis", ne-a lamurit Alin Petran, un tanar care din septembrie si pana acum a adus de "afara" 30 de autoturisme second hand.

 

Printre marcile preferate de clujeni se numara VW, Opel sau Ford, masini care din strainatate pot fi cumparate cu pretul maxim de 6.000 - 6.500 de euro.

 

Importatorii de autoturisme la mana a doua ii sfatuiesc pe cei care nu sunt atat de disperati si care mai pot astepta pana in luna ianuarie sau februarie sa nu se grabeasca, deoarece preturile la masini vor scadea dupa sarbatori.

 

"Acum sa zicem cumperi o masina din 2005 - 2006 cu aproximativ 5.500 - 6.000 de euro, dar cine poate sa astepte ar face bine sa imi asculte sfatul. Dupa Craciun si dealerii din Germania sau Franta vor fi mai disperati sa vanda, asa ca vor putea fi negociate preturi mult mai bune. S-ar putea ca o masina sa fie si cu o mie de euro mai ieftina", a spus Alin Petran.

 

 

Comentarii Facebook