Clujenii pot fi lustragii amatori pentru o zi

Clujenii pot fi luni, 6 decembrie, lustragii in piata din fata Casei Matei, in scopul adunarii de fonduri pentru copiii bolnavi de la Gradinita Malteza din Cluj.

 

Actiunea se va desfasura luni, 6 decembrie, intre orele 10.00 si 18.00, in fata cladirii Casa Matei. Clujenii pot fi lustragii sau isi pot lasa pantofii lustruiti in scopuri caritabile.

 

Actiunea, desfasurata sub sloganul "Lustruieste-ti pantofii pe care ii ai, ajutandu-i pe cei care n-au!?, este la a doua editie. Banii stransi in urma donatiilor vor fi folositi pentru cumpararea de cadouri de Mos Nicolae pentru copiii Gradinitei malteze.

 

"Anul trecut, doi clujeni harnici si darnici, Attila Molnar si Zoltan Kinizsi, s-au gandit in preajma zilei de Mos Nicolae cum ar putea aduce o bucurie unor copii nevoiasi. Solutia: au reinviat o veche meserie urbana, lustruitul pantofilor, si au lustruit in cadrul Targului Mestesugaresc incaltamintea trecatorilor. Acestia, fericiti si multumiti, au rasplatit "meseriasii" si au donat bani pentru copii", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

 

Gradinita speciala Malteza a fost infiintata in 1993 si ofera terapie specializata copiilor cu dizabilitati neuromotorii severe. In momentul de fata sunt inscrisi 22 de copii, sase dintre ei venind din centre de plasament.

 

Foto: corbisimages.com

Comentarii Facebook