Clujenii merg gratuit cu taxiul dacă au o carte la ei

 

Cu ocazia lansării cărții Cărțile pe față, cititorii din Cluj-Napoca pot chema taxiul dedicat lor, joi, 9 octombrie, între orele 9.00 și 17.00.

 

Cărțile pe față este campania care promovează lectura în moduri ieșite din comun pentru a demonstra că e cool să citești. Cartea Cărțile pe față spune povestea primelor 10 acțiuni ale noastre: de la book selfie și service auto cu bibliotecă, la cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat) și acreditări de localuri a la carte”, spune Victor Miron inițiatorul campaniei și autorul cărții Cărțile pe față.

 

Taxiul va putea fi chemat cu ajutorul aplicației de mobil Clever Taxi. Cursa va fi gratuită pentru pasagerii care au la ei o carte. Cei care și-au uitat cărțile acasă vor putea citi din cartea Cărțile pe față care se lansează joi seara, de la ora 20.30 în Piața Unirii, în cadrul Festivalului de carte Transilvania. 

 

Invitat special al serii este prof. univ. dr. Mircea Muthu, cel care a scris și cuvântul înainte al cărții. 

 

Tot Victor Miron a propus în direct la radio primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, ca în prima duminică din lună, cine călătorește cu autobuzul citind o carte să aibă parte de gratuitate. Ideea a fost primită bine atât de primar, cât și de comunitatea clujeană. S-ar putea să se implementeze chiar în acest an.

 

Banii din vânzarea cărții Cărțile pe față vor fi folosiți pentru viitoarele acțiuni ale campaniei. Pentru a putea tipări această carte, inițiatorii campaniei au realizat o campanie de crowdfunding, au primit susținere financiară din partea unor companii și chiar din partea Primăriei Alba Iulia.

Comentarii Facebook