Clujenii ies în stradă luni, 15 octombrie, după ce mitingurile nedeclarate au fost interzise

 

Clujenii ies în strada luni, 15 octombrie, de la ora 19.00, în Piața Unirii, după decizia ÎCCJ de interzicere a mitingurilor neautorizate. 

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis luni un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice – drum public, parte carosabilă şi trotuar – sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”, citează un articol de presă organizatorii mitingului de luni, de la Cluj-Napoca.

 

Protestele ii incurca, deci vor sa ni le ia si sa mai bata un cui in sicriul democratiei. Ii lasam, tocmai acum, cand ne-au recunoscut oficial puterea? NU! Ne vedem diseara, in strada!

 

În plus, ordonanța de urgență ce vizează legile justiției este încă o dovadă că guvernul sfidează orice regulă și merge înainte fără a lua în calcul consecințele care vor apărea. Magistrații au făcut deja numeroase declarații, iar procurorul general a indicat o serie de probleme ce vor apărea în urma modificărilor. 

 

Ne aflăm într-o situație fără precedent, în care guvernul și coaliția de la putere continuă să înainteze într-o direcție nedemocratică și antieuropeana. 

 

Nu putem accepta așa ceva. 

 

Diseară ieșim iar și arătăm că România nu e a lor. 

 

In urma OUG-ului adoptat astazi referitor la Legile Justitiei. procurorul general Augustin Lazar avertizeaza clar ca vor fi blocate toate dosarele grele printre care dosarul Revolutiei si cel referitor la represiunea din 10 August”, mai precizează organizatorii protestului. 

Comentarii Facebook