Clujenii, chemati sa scoata pamantul din celula unde ar fi ingropati cei 13 luptatori anticomunisti! Intalnirea e la 9.00 dimineata. Vezi AICI unde!


Clujenii sunt asteptati cu lopeti sau masini de transport pentru a scoate pamantul din celula descoperita in beciul de la Palatul Copiilor, unde se presupune ca au fost ingropati 13 luptatori anticomunisti in 1950.

Marius Oprea, coordonatorul Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania, a lansat un apel la toti clujenii care vor sa ofere o mana de ajutor. Doritorii sunt asteptati la ora 9.00 la cladirea de pe strada Republicii, unde functioneaza acum Palatul Copiilor.

Cercetatorii CICCR estimeaza ca, in celula gasita la subsolul cladirii in care in anii '50 era sediul Securitatii, ar fi circa 3 basculante de pamant, care trebuie scos pentru a vedea daca acolo au fost ingropati si ziditi cei 13 luptatori anticomunisti.

 

Clujenii care doresc sa ajute la scoaterea pamantului sunt asteptati de la ora 9.00, pe strada Republicii, in curtea Palatului Copiilor.

Comentarii Facebook