Clujenii care își plimbă cîinii pe malul Someșului sunt reclamați

 

Clujenii care își plimbă câinii pe malul Someșului sunt reclamați la Primăria Cluj-Napoca, pentru că nu folosesc lesa și nu curăță după animalele lor.

 

As dori sa fac o sesizare cu privire la accesul cainilor pe malul Somesului. Conform legislatiei in vigoare, cainii au acces pe domeniul public in municipiul Cluj-Napoca doar tinuti in lesa ceea ce practic nu se intampla niciodata. De cele mai multe ori ei sunt in completa libertate, pe toata suprafata malului Somesului (cu afinitate maxima pt pista de biciclete) incat nici nu ai pe unde trece. Spatiul ingradit pentru plimbarea cainilor situat intre Somes si parcul Rozelor este aproape neutilizat si mai nou, au inceput sa intre cu cainii si in parcul Rozelor la intrarea caruia scrie clar ca accesul cu caini e interzis si, in plus, e si loc de joaca pt copii, deci clar interzis accesului cainilor (am vazut 4 caini in seara asta, unul in lesa, 3 in libertate). 

 

Cat priveste strangerea dejectiilor cainilor se pare ca ea este facultativa, iar cand se realizeaza, pungile sunt lasate pe alee in lipsa cosurilor de gunoi (aveti o colectie intreaga de pungi abandonate pe malul stang al Somesului spre podul Garibaldi). Desi ar fi un cos de gunoi in apropiere, dar trebuie mers vreo 70 de metri, ceea ce pare dificil pt plimbatorii de caini.

 

Inteleg ca trebuie sa respectam drepturile animalelor, dar se pare ca incepem sa uitam ca drepturile oamenilor sunt poate mai importante.

 

Nu am nimic cu cainii atata vreme cat sunt tinuti in lesa si nu se catara pe mine si pe copii sub privirea indolenta a proprietarilor”, a reclamat A. Plaianu, pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Primăria Cluj-Napoca a adoptat un nou regulament privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca. Municipalitatea se angajează să înființeze în fiecare cartier locuri îngrădite pentru plimbarea câinilor. Până acum nu s-a făcut nimic și nici nu s-a anunțat vreun plan de viitor. 

Comentarii Facebook