Clujenii au SUFLET! Ce gest a făcut un informatician pentru un băiat care vindea flori

 

Un informatician clujean a făcut un gest de suflet, impresionat de povestea unui tânăr care vindea flori la KFC. 

 

Valentin lucrează la o firmă de renume din Cluj, iar la prânz și-a rupt din timp pentru a sta de vorbă cu un băiat care vindea flori de camp. Clujeanul a relatat toată discuția pe Facebook, demonstrând că un gest mărunt poate însemna foarte mult pentru aproapele nostru. 

 

Emanuel are 17 ani. M-a întâmpinat la intrare in KFC, in centrul Clujului, cu un buchet de flori de câmp în mână, spunându-mi:

- Nu vreau să vă cer bani, nu-mi luați ceva de mâncare?

Am intrat impreuna si eram hotărât să-i iau un meniu, să mâncăm împreună si sa povestim.

Vorbirăm putin, cât am asteptat comanda. L-am întrebat dacă vrea să le mănânce aici sau acasă. A zis că le duce acasă, că mai are încă opt frați.

Așa că după ce am aflat asta si că locuiesc toți la Pata Rât (pentru cei care nu stiu, groapa de gunoi a Clujului), mă fulgeră ceva la inimă si i-am cumpărat nouă meniuri, să poată să aibă toti o masă bună si mai deosebită astăzi.

Emanuel este cel mai mare și muncește de dimineața până seara vânzând flori, ca să reușească să-și strângă bani de-o școală de mecanici auto.

Asta își dorește să devină; asta este meseria care, crede el, îl va scoate din sărăcie. Mezinul de acasă are șase ani.

Părinții lucrează "la gunoi, la [numele firmei e irelevant]". A spus-o fără rușine, a spus-o demn. Vorbește articulat, corect românește, sfios și cu respect. M-a întrebat dacă și eu am copii, i-am spus că da.

Nu am văzut o atitudine rebelă, nu am simțit lipsă de respect, nu am văzut încercarea de a profita, de aceea am dat o mâna de ajutor.

Am decis să mă gândesc că nu am fost fraierit, și că fapta făcută este una utilă, care-i vă bucura pe acești copii. Sper să fi avut dreptate. Si chiar dacă nu este așa, felul în care mă simt este cea mai bună răsplată.

Cred că fiecare avem lângă noi un Emanuel și astăzi putem să facem cuiva o bucurie: să dăm cuiva o masă caldă, o vorbă de încurajare. Să încercăm să facem, pentru cel puțin o persoană de lângă noi, ziua de astăzi mai frumoasă. Să aducem speranță, să le arătăm că ne pasă, că ne putem uita și în stânga și în dreapta, înainte să băgam bucata de paine în gură”, a relatat Valentin Vesa, pe Facebook.

Comentarii Facebook