Clujenii au mai multa incredere in politistii comunitari decat in angajatii Politiei Romane

Potrivit unui sondaj comandat de Primaria Cluj-Napoca, politistii comunitari se bucura de increderea a 54% dintre clujeni, in timp ce in angajatii Politiei Romane au incredere 52% dintre cetateni.

 

"Politia comunitara se bucura de increderea clujenilor in proportie de 54%, comparabil cu increderea pe care acestia o au in Politia Romana (52%), fata de 10% - Parlament si 6% - partide politice. 54% dintre clujeni au multa si foarte multa incredere in Politia comunitara", se arata intr-un comunicat al Primariei, care citeaza rezultatele unui sondaj realizat de specialisti de la UBB.

 

Potrivit cercetarii, jumatate dintre respondenti considera ca Politia comunitara contribuie mult sau foarte mult la siguranta lor. In ochii clujenilor chestionati, portretul politistului comunitar este urmatorul: neaparat corect, respectuos si de incredere, cu experienta, intelegator, puternic, mai degraba tanar si mai degraba barbat.

 

"Concluziile acestui sondaj releva faptul ca cetatenii municipiului au incredere in Politia Comunitara, iar asteptarile acestora in ceea ce priveste Politia Comunitara stau la baza infiintarii Politiei Locale", a declarat viceprimarul Radu Moisin.

 

Sondajul a fost realizat de cercetatori de la Catedra de Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (UBB), pe un esantion de 332 de persoane din Cluj-Napoca, in perioada 10 noiembrie - 6 decembrie. Marja de eroare este de 5,2%.

Comentarii Facebook