Miercuri 24 Aprilie

Clujenii au luat cu asalt primaria pentru a-si plati impozitele si taxele pe 2010

Sute de clujeni au venit la ghiseele primariei de la prima ora a diminetii pentru a-si plati impozitele pe locuinte, terenuri sau autoturisme.

Oamenii spun ca au vrut sa profite de faptul ca pentru cei care achita impozitele in prima parte a anului beneficiaza de o reducere de 10 %. "Vrem aceasta reducere pentru ca oricum a crescut impozitul in acest an cu 20 %. Pentru noi, pensionarii, e greu si asa pentru ca pensiile nu au crescut, dar impozitele sunt mai mari", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Ionel Pop.

Pensionarii spun ca au primit pensiile in luna decmebrie si vor sa se stie cu darile platite. "Poate pensiile vor fi blocate in acest an asa ca am venit sa platesc 1.50 de lei impozit pe apartament, fata de 130 de lei anul trecut", a spus alt pensionar.

Reprezentantii Serviciului de Impozite si Taxe din cadrul primariei Cluj-Napoca sustin ca, in acest an, cei 170 de mii de contribuabili trebuie sa plateasca la bugetul local 27 de milioane de lei, cu 3 milioane mai mult fata de anul trecut. Firmele vor plati mai mult, 55 de milioane de lei, cu o crestere de 5 milioane de lei, fata de 2009.

Reprezentantii primariei se tem insa ca va creste numarul celor care nu isi vor plati impozitele deoarece nu au bani. "Anul trecut, 10 % din persoanele fizice si 11 % din persoanele juridice nu si-au platit darile. Probabil anul acesta va fi mult mai greu, dar vom strange suficienti bani", a declarat Victor Radoi, seful Serviciului de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook