Clujeni prinși la furat de lemne. Transportau buștenii cu barca FOTO



Polițiștii clujeni au depistat, miercuri, trei persoane care transportau cu ajutorul unei bărci cu motor, bușteni tăiați dintr-o pădure.

Materialul lemnos, în valoare de circa 4.000 de lei, a fost reținut pentru a-i fi stabilită proveniența, iar ambarcațiunea a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

”La data de 29 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, Postul de Poliţie Comunal Beliş, au depistat, în afara localității Bălcești, în zona denumită popular ,,Lunca Mare”, trei bărbați care transportau bușteni”, informează IPJ Cluj.

Astfel, în jurul orei 18:00, cei trei, cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, din comuna Beliș, au fost depistați transportând, cu o barcă cu motor, pe lacul de acumulare Beliș Fântânele, 32 de bușteni legați în plută.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, cei în cauză ar fi tăiat arbori dintr-o pădure din apropierea localității Bălcești, având intenția de a comercializa lemnul obținut.

Materialul lemnos, în valoare de circa 4.000 de lei, a fost reținut, iar ambarcațiunea a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Bărbații sunt cercetați acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute de Codul silvic.

Comentarii Facebook