Clujeni prinși în flagrant, în timp ce furau lemne din pădure FOTO


Jandarmii clujeni au depistat, marți dimineață, doi bărbați care tăiau ilegal copaci dintr-o zonă protejată de lege.

În data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în patrulare în Pădurea Bisericii din apropierea municipiului Cluj-Napoca, zona ,,Groapa Moşului”, au depistat doi bărbaţi care tăiaseră ilegal material lemnos, specia gorun”, informează IJJ Cluj.

Jandarmii i-au identificat pe Traian P.(43 de ani), respectiv Călin S.(25 de ani), ambii domiciliaţi în localitatea Floreşti din judeţul Cluj, după care au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului în scopul evaluării prejudiciului cauzat.

Angajatul Ocolului Silvic a stabilit că cei doi au tăiat arbori dintr-o zonă protejată de lege, iar cei aproximativ doi metri cubi de material lemnos au fost daţi în custodia Ocolului Silvic Cluj.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare în numele celor doi făptași, pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de ”tăiere fără drept de arbori ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook