Clujeni prinși cu un transport de țigări de contrabandă. Le-au fost confiscate peste 36.000 țigarete




Polițiștii clujeni au prins în flagrant doi bărbați care făceau contrabandă cu țigări. Aceltia sunt acuzați de cauzarea unui prejudiciu de peste 16.000 lei.

La data de 29 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a doi bărbaţi de 29, respectiv de 39 de ani, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Mai exact, în urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor obţinute, poliţiştii au oprit, în trafic, un conducător auto de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care transporta un colet în care erau circa 36.500 de ţigări.

Din cercetări a reieşit faptul că produsele supuse accizării sunt susceptibile a proveni din contrabandă şi ar fi fost preluate de la un bărbat de 29 de ani, din judeţul Suceava.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin neplata accizei este de aproximativ 16.000 lei.

Oamenii legii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal.

Comentarii Facebook