Clujeanul care pătruns fraudulos într-un avion Wizz Air, condamnat de Curtea de Apel Cluj

 

Claudiu-Gabriel Costin (30 de ani), bărbatul care a pătruns prin efracție în Aeroportul Cluj și s-a fotografiat într-un avion Wizz Air, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj.

 

Conform adevărul.ro, clujeanul a fost condamnat definitiv la 6 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare. 

 

Acesta nu a mai găsit bilete la cursa spre Londra, unde locuia iubita sa, și s-a gândit să urce fraudulos în avion. 

 

Curtea de Apel l-a condamnat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi pentru distrugere. Incidentul s-a produs în ianuarie 2015, într-o perioadă în care Europa era în alertă de terorism, iar poliţia clujeană căuta un infractor periculos evadat din arest.

 

Claudiu-Gabriel Costin a reuşit să intre, în jurul orei 6 dimineaţa,  pe pista de aterizare, utilizând un spaţiu tehnic pentru bagaje. Bărbatul a spart un geam şi a ajuns la câţiva metri de un avion Wizz Air, care era garat în apropierea terminalului. Avionul fusese curăţat şi pregătit pentru cursa pe care urma să o aibă peste câteva ore. Gabriel a plănuit să aştepte în avion până când urmau să fie îmbarcaţi pasagerii şi să ajungă, cât mai repede, la Londra.   

Pentru că era întuneric la ora 6.00, el a folosit blițul de la telefon, care l-a dat de gol. Agenții de Securitate au controlat avionul și l-au prins.  Bărbatul a fost audiat atunci de poliția de frontieră și a spus că s-a uitat toată noaptea de luni spre marți la filme pentru adulți și i s-a făcut dor de iubita lui din Londra. ”A povestit că s-a dus la Aeroportul Cluj și a verificat ușile pentru angajați. A găsit una deschisă și a intrat, ajungând la subsol. A spart un geam și a ieșit pe pistă. De acolo a fost ușor să urce în avionul Wizz Air”, a precizat sursa citată.Un clujean îndrăgostit a pătruns ilegal în Aeroportul Cluj și a urcat într-un avion Wizz Air! Și-a făcut selfie -uri și a așteptat decolarea - FOTO

Comentarii Facebook