Clujeancă, OBLIGATĂ de instanță să dea BAC-ul. Ce note a luat


O tânără din Cluj a fost obligată de Instanță să dea examenul de Bacalaureat, ca și parte din pedeapsă, alături de condamnarea la închisoare cu suspendare, după ce aceasta a folosit fără drept cardul unei profesoare.

În toamna lui 2017, judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a condamnat o absolventă de la Liceul Tehnic ”Alexandru Borza” la 1 an, 3 luni și 18 zile închisoare cu suspendare, a obligat-o să muncească 60 de zile în folosul comunității și i-a impus să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din acest an, informează clujust.ro.

De asemenea, în motivarea sentinței, judecătorul a îndemnat-o pe tânără să învețe pentru BAC: ”instanța va impune acesteia să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen.”

Potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, eleva a fost respinsă, obținând note foarte mici. Mai exact aceasta a luat 3,7 la limba și literatura română, 1,15 la matematică tehnică și 1,9 la chimie anorganică.

Tânăra a fost condamnată pentru infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În final, pe lângă măsurile de supraveghere prevăzute în mod expres de lege pe care inculpata va fi obligată să le respecte conform art. 93 alin. 1 C.pen.; instanța va impune acesteia să facă eforturile de a învăța pentru următoarea sesiune de bacalaureat din anul 2018 și să se prezinte la examen.
Având în vedere că și-a exprimat acordul în fața instanței, ea va fi, de asemenea, obligată să muncească timp de 60 de zile în folosul comunității, așa cum va stabilit Serviciul de Probațiune Cluj” – se arată în motivarea instanței.

Comentarii Facebook