Clujeancă de 83 de ani era să cadă în Someș, prin podul de pe strada Traian. INCREDIBIL ce s-a întâmplat - FOTO

 

O femeie de 83 de ani era să cadă în râul Someș, după ce o bucată din asfaltul de pe podul Traian, din Piața Mihai Viteazu, s-a rupt sub picioarele ei. Bătrâna a fost rănită la picioare și bazin.

Astazi am fost martor la o intamplare groaznica. Venind dinspre strada Traian si trecand pe podul de la Flip, inspre M.Viteazu, in fata ochilor mei, unei batrane de 83 de ani i s-a rupt trotuarul podului sub picioare. LA PROPRIU. In secunda urmatoare doamna era de la gat in jos sub trotuar, zbatandu-se disperata sa nu cada in apele Somesului. De indata am alergat inspre dansa si impreuna cu alti doi tineri am reusit sa o prindem inainte de a cadea in apele Somesului. Sansa dansei a fost ca a reusit sa prinda intre picioare o teava, care se afla exact sub locul unde s-a surpat asfaltul. Dupa ce am indepartat fierul ruginit din asflat care ii ranea corpul, am reusit cu cei 2 tineri sa o tragem din groapa. Ne-am asigurat ca viata nu ii este pusa in pericol (putea face un infarct daca era cardiaca, totusi are 83 de ani), a fost ranita doar la membrele inferioare si la bazin”, ne-a descris scena Tudor Mihai, un martor la acest incident, care a și realizat fotografiile.

 

Clujeanul a sunat la 112, dar au fost probleme și cu ambulanța. ”Salvarea a venit in 7-8 minute dupa ce am fost transferat la ei, insa centralista de la 112 a tinut sa imi precizeze ”va aude si politia” (bine ca impreuna cu SRI ne asculta la toti telefoanele) insa Politia nu s-a sinchisit sa se deplaseze la fata locului, desi viata unui ceteatean a fost pusa serios in pericol, iar sediul politiei se afla la 300 m !!!!!!!! Am sunat si la Primarie si in 5-6 minute a venit un echipaj de la Politia Primariei. Au pus o panglica in jurul gropii. Cam atat momentan”, a mai scris Tudor Mihai.

 

Clujeanul a tras și unele concluzii la cele întâmplate duminică, 14 aprilie: 

 

1. Politia Primariei nu a rezolvat problema. TREBUIE INCHIS ACCESUL PIETONAL PE TROTURUL PODULUI TRAIAN, trotuarul dinspre Cetatuie.

2. Exista nenumarate alte fisuri pe acest trotuar, in acest moment poate cadea altcineva in rau.

3. Problema e veche. Dupa traditionalul "Merge si asa" s-au pus de ani de zile niste placi de metal, peste alte gropi anterioare, de care se impiedica multi batrani, dupa spusele altor martori.

4 .Am sugerat doamnei (care a fost dusa la UPU pentru alte investigatii) sa ii dea in judecata pe cei responsabili pentru acest eveniment, pentru ca trebuie sa aratam autoritatilor si regiilor, ca ASA NU MAI MERGE. si la fel si politiei....care duminica doarme frumos”.

 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca susțin că au luat unele măsuri de siguranță.

 

Poliția locală a încercuit zona. Se va pune și o placă din fier pentru a nu apărea alte probleme. Luni vor fi stabilite măsurile de urgență, fiind posibil ca podul să fie închis pietonilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Majoritatea podurilor din Cluj-Napoca sunt vechi și necesită lucrări de urgență. S-a făcut un caiet de sarcini pentru licitarea serviciului de expertizare a podurilor. Numai atunci vom ști ce lucrări trebuie făcute, iar apoi vom licita lucrările de raparații la aceste poduri.

 

Numai podul de pe strada Horea va fi reabilitat din fonduri europene, în rest podurile din Cluj-Napoca vor fi refăcute din fonduri locale”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

 

Podul Traian se închide temporar traficului pietonal. O femeie era să cadă în Someș, prin asfalt

 

Dacă ați surprins un incident care poate deveni o știre, puteți trimite imagini pe adresa office@stiridecluj.com sau pe rubrica ”Fii reporter!”.

Comentarii Facebook