Clujean reținut de polițiști după ce a cauzat un accident rutier. Era și beat la volan



Polițiștii clujni au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat care a cauzat un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

La data de 14 mai a.c., poliţiştii rutieri clujeni au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului de 46 de ani, care la data de 10 mai a.c., în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită”, informează IPJ Cluj.

La momentul producerii accidentului, bărbatul a prezentat o alcoolemie de pesta 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ care are o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

După expirarea ordonanţei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.



Comentarii Facebook