Clujean INDIGNAT de moda donez sânge pentru Untold

 

Un clujean, donator de sânge, este indignat de toată campania donezi sânge și mergi la Untold. 

 

Ma duc azi la Centrul sanguin din Cluj pentru a 5-a donare din viata mea (am inceput in noiembrie, dupa incidentul din Colectiv).

 

Dupa acel incident, multa lume s-a mobilizat si a mers sa doneze sange. In rest, e cam pustiu pe aici. 

 

A inceput campania de la Untold din 15 iulie pana la finalul lui iulie si s-au facut niste cozi uriase inca de la ora 7:30, numarul donatorilor zilnici dublandu-se. E frumos, stiu, nu aveti idee cat sange este nevoie in fiecare ora, insa intrebarea mea este alta.

 

Ma frustreaza faptul cand stau aici cu acul in vena la donat de trombocite (dureaza aproape o ora jumatate) si la fiecare 5 minute aud chestii legate de Untold: ”Asta e codul?”, ”Dar unde il pun?” s.a.m.d.. Trebuie neaparat sa fie astfel de campanii sa va motiveze sa donati? Pentru 150 lei reducere veniti sa stati 8 minute cu acul in vena? Nu se poate sa fi facut asta inainte de campanie? Sau daca tot ati venit la aceasta campanie cu Untold-ul, macar reveniti peste 72 de zile la o alta donare, ca nu patiti nimjc, in schimb ajutati alte vieti. Toata lumea vrea sa faca bine, dar rugandu-va la Dumnezeu pentru copiii bolnavi de cancer sau oamenii care au suferit accidente si au nevoie de sange nu o sa-i ajutati cu nimic daca stati si nu va implicati. Daca cumva va este frica si nu ati mai fost la donat, mergeti macar o data sa donati sa vedeti cum e. Nu lasati niste campanii sa va ”oblige” indirect sa donati, faceti asta de unul singur.

 

Cu 150 de lei reducere o sa luati biletul la Untol la acelasi pret de acum cateva luni (cred). Recunosc, nici eu nu am fost interesat in a dona sange pana s-a intamplat dezastrul din Colectiv, insa incerc sa va conving sa faceti asta voluntar, nu sa veniti adusi de campanii. In plus, donarea de sange este foarte sanatoasa, in special la barbati, cauta-ti si voi pe Google sa vedeti cate beneficii aduce. Sper totusi ca in luna august cand revin sa vad mai multa lume mobilizata in salvarea altor vieti”, ne-a relatat Mureşan Nicu Andrei.

 

Campania celor de la Untold își propune să crească numărul de donatori, dar inițiativa nu dă foarte multe roade, pentru că donările nu cresc per total.

Comentarii Facebook