Clujean cercetat pentru abuz în serviciu! A colectat mașini la fier vechi fără să verifice dacă erau aduse de proprietari


Un bărbat este cercetat de polițiștii clujeni păentru abuz în serviciu, acesta fiind suspectate e colectarea a două autoturisme ca deşeuri feroase, fără verificarea anterioară a calităţii de proprietari a celor care le-au predat.

La data de 30 septembrie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 53 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din verificările desfăşurate a reieşit că bărbatul, în calitate de angajat al unui agent economic clujean, care se ocupa de colectarea deşeurilor feroase, a preluat două autoturisme, fără a verifica dacă cei care le-au predat sunt proprietarii de drept ai acestora”, informează IPJ Cluj.

Vehiculele au fost predate, fără consimţământul proprietarilor, de către doi bărbaţi cărora aceştia le-ar fi închiriat.

Astfel, prin preluarea celor două autoturisme, angajatul nu a respectat normele legale în ceea ce priveşte distrugerea autovehiculelor uzate, respectiv nu a solicitat actele necesare identificării vehiculelor.

Prejudiciul cauzat celor doi proprietari în urma distrugerii autoturismelor este de aproximativ 13.000 lei.

Oamenii legii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor publice”, faptă prevăzută de Codul penal.

Comentarii Facebook