Clujean amendat pentru că A CĂLĂTORIT CU BILET PARFUMAT. I-a chemat pe ”boacteri” în fața judecătorului. Ce DECIZIE s-a luat

 

Un clujean a fost amendat de controlori cu 150 de lei între stațiile Regionala CFR - Sora, pentru că a călătorit cu un ”bilet parfumat”.

 

Clientul meu a fost depistat în 23 mai, într-un mijloc de transport al Companiei de Transport Public Cluj, dat jos pe motiv că biletul nu era în regulă. Pe procesul verbal, controlorul a scris că a călătorit cu un bilet parfumat și că aplică prevederile HCL 747/2004, art 2”, ne-a relatat reprezentantul legal al clujeanului.

 

Controlorul a trecut pe procesul verbal că nu există martori. ”Bilet parfumat - nu există așa ceva în HCL. Acolo scrie că publicul călător are obligația de a composta când urcă în autobuz și că este interzisă călătoria fără legitimație, dar nu se spune că pentru că ai bilet parfumat ești amendat cu 150 de lei”, a mai spus reprezentantul legal. 

 

Clujeanul a contestat amenda în instanță și a câștigat. ”În cauza de față, instanța reține că fapta descrisă de agent și anume fapta petentului de a călători cu un ”bilet parfumat” nu reprezintă contravenție, în lipsa indicării altor elemente care să îi imprime acest caracter. Față de aceste considerente, instanța va admite plângerea contravențională și va anula procesul verbal din 25.05.2015 întocmit de initimată cu consecința anulării sancțiunii aplicate”, precizează judecătorul. 

 

CTP Cluj poate face apel la Judecătoria Cluj-Napoca, decizia nefiind definitivă. 

 

 

Vezi AICI procesul verbal întocmit de controlori.

Comentarii Facebook