Clujean amendat de unguri în vamă cu 30.000 de forinți pentru o sticlă de PĂLINCĂ - VEZI AMENDA

 

Un clujean a fost amendat de vameșii unguri în vama Artand pentru că avea în mașină o sticlă de Pălincă de Transilvania. 

 

Ioan Suciu este un clujean cu rezidență în Spania, care a fost acasă de sărbători. La întoarcere în Spania a dus cu el o sticlă de Palincă de Transilvania. ”Am fost in Romania de sarbatorile de iarna. În 12.01 2015 m-am intors. Am intrat in Ungaria (Schengen) pe la vama Artand. Am fost controlat de vamesii unguri si mi-au gasit o sticla cu 700 grame de Palinca de Transilvania. Era sigilata, avea tichet fiscal, dar am pierdut bonul de casa. M-au amendat cu 30000 de forinti. Au pierdut 5 ore, 6 persoane, m-au amenintat ca-mi confisca masina. Mi-au propus sa dau 50 de euro ca ma lasa sa plec. Cred ca este un abuz ca pentru 700 de grame de palinca sa te tina 5 ore si sa platesti amenda 30000 de forinti”, a povestit Aurel Suciu.

 

Între timp, clujeanul a văzut cum treceau mașini încărcate cu zeci de litri de alcool. ”Mi-au sigilat masina si au bagat-o intr-un depozit. Eu cred ca cetatean european, ca domnii vamesi unguri ar fi trebuit sa fie mai vigilenti pe linie de terorism la granita spatiului Schengen si nu sa piarda 5 ore pentru 700 grame de alcool. In acest timp in multe momente punctul vamal Artand era nesupravegheat, cum se poate vedea si in pozele pe care le anexez. Va multumesc in speranta ca o sa faceti publica acest abuz de la intrarea in spatiul Schengen”, ne-a mai relatat Aurel Suciu.

 

Amenda primită de clujean este de 30.000 de forinți, adică aproape 450 de lei.

 

 

 

 

Comentarii Facebook